Kasteel Engelenburg

Beleef de dag van uw leven op deze fantastische Trouwlocatie

Hier heeft u naartoe geleefd: uw dag. In de Spieghelzaal of Vip Serre leest de ambtenaar van de burgerlijke stand de trouwakte voor. U kijkt elkaar aan en weet dat het goed is. De dag is helemaal zoals u die zich had voorgesteld; een prachtige locatie, een foto met alle gasten op het bordes met loper, vonkelwijn of champagne, bloemen, perfecte bediening, heerlijke gerechten tijdens het huwelijksdiner en een feest met swingende band. Na afloop in de bruidssuite nog heerlijk samen nagenieten.

Ontvangst

Wij ontvangen uw gasten feestelijk op ons Landgoed in één van onze sfeervolle ontvangstruimtes of bij mooi weer op het kasteelplein. Het bruidspersoneel heeft alles al helemaal in gereedheid gebracht. Wij begeleiden de gasten naar de hotelkamer waar de kleding voor de avond uitgehangen kan worden. Allemaal in afwachting van het bruidspaar verzamelen de gasten zich op het bordes of in de hall van het kasteel.

Het bruidspaar arriveert bijvoorbeeld met een oldtimer of koets en worden hartelijk verwelkomt door de gasten. Maar de vader van de bruid kan natuurlijk ook de bruid vanaf de monumentale trap in de hall begeleiden waar de bruidegom voor het eerst de prachtige trouwjurk zal bewonderen.

De Ceremonie

  De gemeente Brummen heeft Kasteel Engelenburg aangewezen als een locatie waar buiten het gemeentehuis een wettelijk huwelijk mag worden voltrokken.

  Bruidsparen die in het voorname decor één van de mooiste dagen van hun leven willen beleven, zullen door de bijzondere entourage van Kasteel Engelenburg verrast worden. 
De stijlvolle inrichting van de Spieghelzaal is afgestemd op het plechtige karakter van de huwelijksvoltrekking.

  Kiest u liever voor een zomers “buiten” huwelijk dan is onze VIP serre de mooiste salon voor dit belangrijke moment. Met de geopende tuindeuren heeft u een prachtig uitzicht op de gracht en het landgoed.

  U kunt met mooi weer ook buiten trouwen aan de slotgracht bij het Kaapse Huis. De tuinen, de gracht met de waterlelies en het uitzicht op het bruggetje maken deze plek heel romantisch.

  De salon wordt feestelijk aangekleed met strikken aan de stoelen en rozenblaadjes op de antieke trouwtafel. De ambtenaar van de burgerlijke stand dient door uzelf met de gemeente Brummen besproken te worden. De ambtenaar zal de invulling van de voltrekking vooraf met u bespreken.

Bruidstaart

U snijdt de bruidstaart aan met het sabel en uw gasten brengen een toost uit op het pas getrouwde paar met een feestelijk glas Zuid- Afrikaanse vonkelwijn (méthode champenoise). Voor de toost drinkt u uit speciale bruidsglazen net als Koningin Beatrix en Prins Claus in 1966 en Prins Willen Alexander en Prinses Máxima in 2002 dat deden. In overleg met de patissier bepaalt u de opmaak en de smaak van de taart. De gasten hebben de gelegenheid om u te feliciteren en natuurlijk kan de fotograaf aansluitend prachtige foto’s maken in de Engelse landschapstuin van ons kasteel.

Receptie

In onze stijlvolle salons of bij mooi weer op het terras kan de receptie plaatsvinden. U neemt de felicitaties in ontvangst en vanzelfsprekend voorzien wij uw gasten van de gewenste drankjes. Onze chef-kok heeft een groot aantal suggesties voor een feestelijk bittergarnituur met luxe koude en warme hapjes zoals bijvoorbeeld canapés, sushi maar ook vegetarische hapjes of een Van Dobben bitterbal.

Diner en Feest

  Chef-kok Maurice Kersten en het restaurant- en keukenteam verrassen u graag met zowel klassiek als moderne en spannende culinaire creaties. Wij serveren een Franse/Internationale keuken. Onze wijnkaart met speciaal uit Zuid Afrika geselecteerde wijnen staat garant voor een unieke smaakbelevenis.

  Bij de samenstelling van het menu en de wijnkeuze is het natuurlijk belangrijk dat wij zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de smaak en wensen van iedere individuele gast.

  Feest Om uw huwelijk uitbundig te vieren met uw familie en vrienden is ons kasteel ook uitermate geschikt voor een swingend avondfeest. Voor een klein gezelschap is onze Golfbar het meest geschikt en als u meer gasten wilt uitnodigen biedt de Sociëteitszaal, met het verwarmde terras, de juiste ambiance.

  Wij verwennen uw gasten met heerlijke drankjes en hapjes. Voor uw avondfeest hebben wij een all-in dranken arrangement samengesteld. Vanaf ca. 22.00 uur serveren wij bijvoorbeeld hapjesplateaus of een tapasbuffet.

  Voor een passende muziekomlijsting van de avond hebben wij diverse suggesties waaruit u een keuze kunt maken. Maar u bent ook vrij om uw eigen orkest of DJ te engageren.

Overnachten

Wakker worden en nog even verder dromen. U bent op kasteel Engelenburg. Door het open raam hoort u de vogels. Over de slotgracht kijkt u het kasteelpark in. Een oase van rust en ruimte. U zakt terug in de weelderige kussens en geniet van een kopje thee en een warme croissant. Heden en verleden komen hier samen. De 41 hotelkamers en suites zijn gelegen in de Koetshuizen en Orangerie van het hotel.

Soort locatie

 • Hotel
 • Restaurant
 • Tuin
 • Buitenlocatie
 • Kasteel, land- en herenhuis

Beschikbare faciliteiten

 • Bar
 • Overnachten
 • Parkeren

Evenementen

 • Huwelijk
 • Diner
 • Feesten en partijen
 • Receptie

Ligging

 • In het bos

Betaalmogelijkheden

 • Contant
 • Pin
 • Factuur

Zaal informatie

Spieghelzaal

Oppervlakte 40 m2

Theater
40

VIP SERRE

Oppervlakte 30 m2

Diner
20

Sociëteitszaal

Oppervlakte 200 m2

Diner
80
Feest
250
8.7 | 7 reviews

Reviews van gasten

Jeroen Koning

21-10-2020 20:36

8

Prima accomodatie. De greenfee voor de golfbaan is te duur voor de baan die geboden wordt.

Anneke Luiten

25-08-2019 14:58

9

Top dagen gehad Prachtige kamer, hartelijke ontvangst, heerlijk ontbijt en diner. Uitdagende golfbaan

Carla Lingsma

14-07-2019 11:32

9

Was prachtig! Mooie omgeving, fijne golfbaan. Goed verzorgd, kwaliteit! Prettig en aardig personeel. Niet goedkoop, maar wij hebben het erg naar ons zin gehad. Komen graag nog een keer.

Anoniem

10-01-2017 09:24

9

Perfect! Vriendelijk personeel. Alles goed geregeld. Indien iets vergeten, dan alsnog geregeld.

J W

03-09-2014 10:05

8

Uitstekende locatie. Veel plezier gehad op de golfbaan, heerlijk gegeten en goed geslapen. Wat wil je nog meer? Nou, ehhh.....de prijs wat naar beneden?

H.D. de Lavaletta

15-04-2010 11:11

8

Wij beoordelen het goed verzorgde golfarrangement met een 8,5. Min puntje: het water in de wastafel van kamer 415, stroomde te langzaam weg. Wij behouden goede herrinneringen aan ons verblijf. vriendelijke groet, H.D. de Lavaletta

G.H.O. van Maanen

06-01-2010 09:18

10

het was een fantastisch arrangement, bediening heel aardig, diner en ontbijt zeer goed. kamer prima al met al super. de sneeuw ook die kregen we gratis.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • huisdieren toegestaan
 • parkeren
 • restaurant
 • wifi
 • Fietsverhuur
 • lift
 • Receptie
 • Golfbaan